Kdo smo?


Smo Ivo, Žiga, Klemen in Barbara. Trije mladi zdravniki in en študent Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Spoznajte nas!

BarbaraMoje ime je Barbara Zupanc (Kranj), sem novopečena diplomantka Medicinske fakutlete v Ljubljani. Ker imam rada medicino, rada pomagam ljudem in hodim v kraje, kjer imaš lahko prvinski stik z lokalnim prebivalstvom, sem postala idejni vodja naše odprave. Z odpravo to lahko združujem; prinašam medicino v oddaljene in pozabljene kraje. Ker se na odpravo podajam v družbi kolegov moškega spola, moram nase prevzeti veliko nalog v smislu dogovarjanja in komuniciranja. Ker odprava ni zgolj trimesečni projekt, saj zahteva predanost skupini skozi celo leto, menim, da nam bo prinesla polno izzivov in zadovoljstva ob dobro opravljenem delu.

KlemenSem Klemen Krašovec – Klemzy (Dobrepolje), trenutno zaposlen v UKC Maribor kot zdravnik pripravnik. Za sodelovanje v ekspediciji sem se odločil zaradi veselja do potovanja v eksotične dežele, spoznavanja njihovih kultur, pridobivanja izkušenj in drugih znanj na področju medicine ter nudenja pomoči najbolj potrebnim. V slogu citata Benjamina Franklina, ki se glasi: “Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.” menim in verjamem, da mi bodo izkušnje iz ekspedicije pripomogle pri nadaljnjem izobraževanju in doseganju zastavljenih ciljev. V prostem času se rad ukvarjam s športom in igranjem saksofona, s katerim sodelujem v zasedbi Big Band DOM,  preostanek časa pa namenim druženju s prijatelji in družino.

ZigaMoje ime je Žiga Košnik (Kranj), trenutno zaposlen v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Prihajam z Gorenjske, zato uživam v klasičnih lokalnih hobijih: hribolazenju ter »šparanju«. V kolikor mi čas in izpitni roki dopuščajo, rad tudi potujem. Najraje z nahrbtnikom na hrbtu in kompasom v roki. V šestih letih izobraževanja želim uresničiti nekaj ciljev: eno leto študija preživeti v tujini, z napihljivim čolnom pripluti na »pajzl žur« ter biti del tropske odprave. Z ekipo, s katero odhajam na Papuo se zdi, da bo tudi zadnji cilj lahko uresničen. Odprava mi predstavlja velik izziv, tako iz medicinskega kot tudi čisto življenjskega vidika. Naše ekspedicije se zelo veselim. Seveda imam tudi pomisleke ter strahove, začenši s tem, kako bom preživel brez goveje juhe ter študentskih bonov, vendar o takih stvareh ne želim preveč razmišljati.

ivoIme mi je Ivo Kosmačin (Nova Gorica) in sem absolvent Medicinske fakultete v Ljubljani. Poleg klinične medicine se zanimam tudi za raziskovanje v bioznanostih. Za razliko od mnogih vrstnikov moja pot še ni »vklesana v kamen«. Rad puščam odprte možnosti. V skladu s tem prepričanjem se tudi podajam na humanitarno odpravo. Verjamem, da mi bo ponudila veliko priložnosti za učenje, tako v medicinski stroki kot tudi na socialno-kulturnem področju in me s tem morda nekoliko usmerila na življenjski in poklicni poti. S svojo domiselnostjo morda utegnem biti tudi koristen član ekipe, kdo ve? Lahko bi naštel še hobije in interese, vendar so precej generični; rad potujem (čudno, kajne?!), pogledam dober film ali celo preberem kakšno knjigo. Občutek krivde zaradi pomanjkljivega študija navadno preženem s športnim udejstvovanjem.